Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ELM STREET - Knock 'Em Out... with a Metal Fist


ELM STREET - Knock 'Em Out... with a Metal Fist

Massacre Records


Σε μια εποχή που οι μπάντες πιέζονται να κυκλοφορήσουν δίσκους τον ένα πίσω από τον άλλο, χωρίς να επιτρέπουν και στους φίλους της μουσικής να ευχαριστηθούν μια κυκλοφορία ολοκληρωτικά, είναι ωραίο να βλέπω ένα νέο συγκρότημα όπως οι ELM STREET που δεν βιάζονται να κάνουν την επόμενη κίνησή τους. Ο δεύτερος δίσκος τους, που θα παρουσιάσω εδώ, έρχεται 5 χρόνια μετά το πολύ καλό ντεμπούτο τους. Στο μεσοδιάστημα βέβαια κυκλοφόρησαν κι ένα EP του οποίου τα τραγούδια περιέχονται στην παρούσα κυκλοφορία.


Θα ρωτήσει κανείς γιατί δίνω τόσο σημασία στο χρόνο μεταξύ κυκλοφοριών. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορείς να εκβιάσεις την έμπνευση και να κυκλοφορείς κάθε χρόνο δίσκο και παράλληλα να παίζεις συναυλίες. Ο χρόνος χρειάζεται για να καθαρίσει το μυαλό κα να μπορέσεις να απορροφήσει καλύτερα τις επιρροές του ο μουσικός στο δικό τους στυλ. Με χαρά λοιπόν διαπίστωσα ότι οι ELM STREET κατάφεραν να κάνουν αυτό ακριβώς που ανέφερα παραπάνω. 


Ο ήχος τους είναι κλασσικό heavy metal, αλλά σε αντίθεση με πολλές νέες μπάντες, δεν αναπαράγουν τον ήχο των 80’ς, αλλά αντλούν έμπνευση από αυτόν. Επίσης τα φωνητικά, που σε κάποιους του ήχου αυτού μπορεί να μην αρέσουν, δίνουν στη μουσική των ELM STREET μια πιο άγρια όψη και θα έλεγα σχεδόν thrash metal. Ένας έμπειρος ακροατής θα αναγνωρίσει ανάμεσα στις επιρροές τους μπάντες όπως ACCEPT, JUDAS PRIEST, IRON MAIDEN και METALLICA. Καταφέρνουν, όμως, να ενσωματώσουν τις επιρροές αυτές στο δικό τους στυλ και να μας παρουσιάσουν ένα δικό τους αναγνωρίσιμο ήχο. Απόδειξη της προόδου της μπάντας είναι και το 11λεπτο τραγούδι με τον τίτλο «Blood Diamond».


Οι ELM STREET δείχνουν ότι ήρθαν για να μείνουν και κυκλοφορούν ένα άλμπουμ που όσες περισσότερες ακροάσεις του δώσεις, τόσο περισσότερο θα το αγαπήσεις. Ελπίζω να τους δω και πάλι ζωντανά στην Ελλάδα, γιατί είναι όντως καλοί.


Nick “Verkaim” Parastatidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: