Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ DARK AVENGER - Tales of Avalon: The Lament



DARK AVENGER - Tales of Avalon: The Lament
Scarlet Records
Την πρώτη φορά που άκουσα αυτό το συγκρότημα και ήταν το ντεμπούτο τους που είχε ως τίτλο το όνομα της μπάντας, σκέφτηκα ότι ήταν ένα συγκρότημα από τις Η.Π.Α. Μετά από έρευνα που έκανα (αγόρασα και το δίσκο επίσης) έμαθα ότι είχα πέσει σωστά στην ήπειρο, αλλά όχι στη χώρα. Οι DARK AVENGER είναι από τη Βραζιλία κι ενώ η μέταλ σκηνή της χώρας τους είναι κυρίως επηρεασμένη από τον ευρωπαϊκό ήχο, αυτοί εδώ ξεχωρίζουν ή ξεχώριζαν όταν κυκλοφορούσαν  το ντεμπούτο τους.

Ο νέα δίσκος της μπάντας είναι το τρίτο μέρος μιας ιστορίας που ξεκίνησαν το 2001 και το δεύτερο μέρος κυκλοφόρησε το 2013. Στη νέα κυκλοφορία παρατήρησα άμεσα ότι η μπάντα έχει προοδεύσει μουσικά. Οι συνθέσεις της είναι πιο πολύπλοκες και μερικές φορές progressive, ενώ λείπει η αμεσότητα που υπήρχε στις συνθέσεις του πρώτου δίσκου τους. Πέραν των άλλων, στη νέα κυκλοφορία το συγκρότημα εισάγει και κάποια συμφωνικά στοιχεία στον ήχο του που ταιριάζουν και με την στιχουργική ιστορία αυτού. Από την άλλη οι DARK AVENGER δεν έχουν απολέσει τα έντονα λυρικά U.S. power metal στοιχεία της που παραπέμπουν σε μπάντες όπως οι CRIMSON GLORY και οι QUEENSRYCHE

Δεν μπορώ να κρύψω ότι προτιμώ την αμεσότητα της μπάντας που είχε παρουσιάσει στο ντεμπούτο της, αλλά θα ήμουν άδικος να πω ότι η συγκεκριμένη κυκλοφορία δεν είναι μια ώριμη δουλειά με καλά σημεία. Είναι ένας δίσκος που όσο περισσότερο το ακούς, τόσο περισσότερα πράματα θα ανακαλύπτεις.
Nick “Verkaim” Parastatidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: