Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ JUDAS PRIEST – Redeemer of Souls



 JUDAS PRIEST – Redeemer of Souls
Sony Music
Δεν θα πω τίποτα σχετικά με τους Judas αν δεν τους ξέρεις απλά κάτι δεν πάει καλά! Στο έτος 2014 αποφάσισαν να βγάλουν έναν νέο δίσκο και αυτό από μόνο του μας κάνει χαρούμενος. Το δέκατο έβδομο άλμπουμ των Άγγλων δεν εντυπωσιάζει. Απλά τα πράγματα! Η απουσία του Downing ήταν αισθητή για εμένα. Το είχαν πει και οι ίδιοι "μην περιμένετε πειραματισμούς"! Διαβάζοντας κριτικές είδα ότι πολλοί το χαρακτήρισαν την επιστροφή της μπάντας. Διαφωνώ, έμειναν πολύ στάσιμοι και δεν έδωσαν τίποτα καινούργιο. Έμειναν σε αυτά που ήξεραν να κάνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "March Of The Damned" το οποίο είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Ωραία ριφ υπήρχαν και γενικά θα έλεγα ότι ο δίσκος μετά τα πρώτα κομμάτια βρίσκει πατήματα και γίνεται αν και προβλέψιμος ενδιαφέρον! Η θεματολογία είναι κάτι συνηθισμένο πλέον αλλά το έχουν. "Down In Flames" ένα ακόμα κομμάτι που δείχνει ενδιαφέρον! Δεν είναι κακό το cd αλλά η απόκλιση μεταξύ της ποιότητας άλλοτε ριφ και άλλοτε ολόκληρων κομματιών είναι μεγάλη!
Πάμε να το πιάσουμε πιο αναλυτικά, τα φωνητικά , δεν μπορώ να πω ότι έβγαζαν την πώρωση που ήθελα, θα τα χαρακτήριζα ήρεμα, με μια ποιότητα αλλά κάτι έλειπε. Στην αρχή του δίσκου ήταν σαν να μην μπορούσε να δώσει ένταση. Κιθάρες δυνατές με μια δόση 80s, πολλά όγδοα, πολύ μελωδία, πολλές ριφάρες αλλά δεν κράταγαν τα κομμάτια σε ένα ενιαίο Υψηλό επίπεδο! "Cold Blooded" δυνατό, μπαλάντα και χώσιμο, αλλά πάλι κάτι μου έλειπε. Ίσως το μπάσο να έπρεπε να έπαιρνε έναν πιο μεγάλο ρόλο. Τα ντραμς ήταν επίσης κάτι που δεν με εντυπωσίασε αλλά έτσι είναι, δεν χρειάζεται όλα να είναι στο αποκορύφωμα τεχνικά!
Στα συν θα βάλω την ποικιλία που είχε ο δίσκος και τα πολλά διαφορετικά στοιχεία που ακούς. Όσες πιο πολλές φορές θα ακούσεις τον δίσκο τόσο πιο πολύ θα τον συνηθίσεις και θα καταλάβεις τι είχε σκοπό να κάνει η μπάντα!
Να σημειώσω τις εντυπωσιακές εκκινήσεις των κομματιών, βλέπε "Battle Cry", θύμισε κάτι απο MEGADETH και θράσιζε με έναν power-epic τρόπο!
Για την παραγωγή δεν θα πω πολλά, ήταν όπως άρμοζε στους Βετεράνους αυτούς!
Κλείνοντας μπορώ να πω ότι το δισκάκι αυτό είναι στα όρια του καλού, απλά είναι κρίμα γιατί είμαι σίγουρος ότι αν δούλευαν και άλλο θα ήταν δισκάρα!
Thanasis Karadimos

Δεν υπάρχουν σχόλια: