Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TEN - Isla De Muerta



 TEN - Isla De Muerta
Rocktopia Records
Oι TEN λοιπόν, αγαπημένη μπάντα . Μπορώ να πω τους είχα ξεχάσει αν και κινούνται έντονα δισκογραφικά την τελευταία δεκαετία . Για όποιον δεν τους ξέρει είναι Βρετανοί παλιοροκάδες με έντονο το μελωδικό ύφος και αρκετά εναλλακτικοί! Σε όσους θέλουν έντονο ροκ - κοπάνιμα όχι δεν είναι για εσάς.
Σε αυτόν τον δίσκο παρουσιάζουν ενδιαφέρον σημεία και είναι σίγουρα δουλεμένο το αποτέλεσμα. Δεν πολυλογώ, το "Isla De Muerta "ξεκινά με βρετανικά ρίφ, που συνδυάζουν έπικ στοιχεία και μελωδικό ρόκ.
Δεν μπορώ να πω ότι πρώτη φορά ακούω τέτοια μουσική, σίγουρα αρκετά από αυτά έχουν ξαναπαιχτεί, αλλά η όψη που δείχνει η μπάντα σε κάνει να τα ξανακούσεις. Δεν ξέρω μου θύμισε το όλο άλμπουμ σαν να βλέπω ταινία, παίζουν οι τύποι με το συναίσθημα σου, και οι στίχοι τους εμπλέκουν πέρα από τα άλλα και προσωπικές καταστάσεις.
Εντύπωση μου έκανε το πόσο καλοπαιγμένος είναι το κάθε όργανο, και αν και ξέρεις ροκ είναι, πόσο δύσκολα να είναι τα ρίφ , υπάρχουν σημεία ενδιαφέρον και για τους μουσικούς που ίσως το ακούσουν. Στα θετικά θα βάλω επίσης την ποικιλία. Δεν υπάρχει όργανο που δεν θα σολάρει ή που θα πεις γιατί δεν το άκουσα. Το ίδιο ισχύει και για τα ίδια τα κομμάτια ως προς το σύνολο τους, έχουν και μπαλάντες, έχουν και πιο ρόκ και πιο μπιτάκια ,αν μπορώ να το αποκαλέσω έτσι. Και αφού μιλάω για ποικιλία εδώ είναι που παίρνει μέρος αυτό το έπος "The Valley of the kings". Με πήγε μέσα στο παλάτι του Βασιλιά  εκεί κάπου στην Αίγυπτο! Σαν να άκουγες άλλη μπάντα, αν και το ρεφρέν είναι καθαρό έπικ με λίγα Eurovision εφέ αλλά στον πούτσο τους, αυτοί είναι και δεν κρύβονται οι τύποι !
Γενικά προς το τέλος αγρίεψε ο δίσκος αλλά είπαμε δεν αλλάζουν όλα !
Μου άρεσε, αυτό μου βγαίνει στο φινάλε. Οι κιθάρες ήταν άψογες και οι ιδέες επίσης. Λίγα τα αρνητικά , γιατί δεν έκαναν ένα δίσκο που απλά θα έβγαζε λεφτά. Ναι εντάξει η μουσική τους προσέγγιση απευθύνεται σε μη-μουσικούς και είναι εύκολο να την ακούσεις αλλά δεν αναιρεί ότι έχουν μόνο καλά τραγούδια . Ότι δεν πρωτοτύπησαν είναι ένα ακόμα αρνητικό αλλά ο αντίλογος υπάρχει γιατί κάποια καθαριστικά σημεία μιλάνε !
Σε όσους αρέσει η προσέγγιση της μπάντας, σας το προτείνω , θα βρείτε σίγουρα κομμάτι που θα το κάνετε repeat.
Thanasis Karadimos

Δεν υπάρχουν σχόλια: